vineri, 4 decembrie 2009

Pana la urma...iubirea conteaza!


’’A visa esta-i fericirea,a astepta,asta e viata.’’ (Victor Hugo)
’’Omul e cersetor de existenta’’ (Cioran)
’’Pendula arata clipa,dar cine arata vesnicia ?’’ (Walt Whiteman)



Omul trebuie sa fie capabil sa inteleaga viata si ca atare, sa o pretuiasca.
Omul trebuie sa accepte ca nu totul poate fi in perfecta armonie.
Ca orice lucru,viata are si ea partile sale negre.Uneori, viata ne loveste atat de rau, incat nu credem ca ne vom mai ridica vreodata. Dar omul trebuie sa spere , sa nadajduiasaca la ziua de maine .’’Dupa furtuna, vine si vreme buna !’’.
Viata e ca vremea.Uneori e frumoasa,senina,alteori e intunecoasa si deznadajduitoare. Si cum va fi starea ei maine, doar Dumnezeu poate hotari.
Omul trebuie sa aiba idealuri in viata,un tel,un motiv pentru a trai si a se lupta cu vremea rea.
Omul isi doreste iubire, fericire, dar ce ofere el in schimb ? Ce dai, asemenea primesti !Atunci cand are iubirea,trebuie sa o pretuiasca si sa o consolideze. Iubirea este ca un lastar de floare.Intai trebuie sadit,apoi udat,ingrijit, pentru ca atunci cand creste ,si el ,la randul lui sa poata avea alti lastari. Dar aceasta necesita atentie permanenta.
Fericirea....ea vine o data cu iubirea. Atunci cand iubim suntem fericiti si facem fapte bune. Fapte care se adauga pe foile sufletului nostru. Persoanele care cersesc iubire sunt acelea care mult timp au raspandit rautate, iar cand s-au saturat sa o mai faca,din plictiseala(sau intamplare), au descoperit iubirea. Dar fiind prea tarziu, nu au mai putut sa o aiba si acum trebuie sa se multumeasca doar ce cersirea ei. Lectia pe care o primesc ei este importanta :pana la urma, iubirea conteaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu